Inlocuitor al lichidului sinovial post artroscopie

 VISCOSEAL: 0,5% Hyaluronat de Sodiu.

10 ml de solutie in flacon mono-uz . A se feri de umezeala si caldura.

 Compozitia:

Fiecare 1 ml de solutie contine: 0,5 mg hialuronat de sodiu, clorura de sodiu, hidrogenfosfat disodic, hidrogenfosfat monosodic si apa distilata. Solutia este izotonica.

 Indicatii:

Pentru a ameliora durerea, a imbunatati mobilitatea si a avansa recuperarea articulatiei prin scoaterea din interior a solutiei irigatoare si inlocuirea lichidului sinovial urmand procedurile artroscopiei sau toaletarea articulatiei.

 Modalitati de utilizare:

Continutul si exteriorul suprafetei flaconului mono-uz de VISCOSEAL este steril atat timp cat acesta ramane nedeteriorat. Rasuciti spre deschidere capsula si indepartati bulele de aer prin presarea flaconului. Atasati capatul ascutit Luer la portalul deja plasat in articulatie. Introduceti VISCOSEAL in cavitatea articulatiei prin presarea flaconului. Aceasta solutie va ajuta sa spele ce a mai ramas din solutia irigatoare.

 Precautii:

Precautiile generale pentru procedurile artroscopiei vor trebui remarcate.

VISCOSEAL va trebui infiltrat exact in cavitatea articulatiei.

A nu se utiliza cand flaconul mono-uz sau ambalajul steril sunt deteriorate.

A se pastra la o temperatura sub 25ºC.

A nu se utiliza dupa data de expirare prevazuta pe cutie.

A nu se lasa la indemana copiilor.

 Contra-indicatii:

Nu se cunosc hipersensibilitati la nici un constituent al acestui produs.

 Interactiuni cu alte produse:

Pana in prezent nu exista date disponibile asupra incompatibilitatii produsului VISCOSEAL cu alte solutii de uz intra-articular.

 Caracteristici si mod de administrare:

Artroscopia este o procedura comuna de a vizualiza, diagnostica si de a descoperi probleme in interiorul articulatiei.

Articulatia este normal amplasarii operatiei si pentru a scoate in afara prin clatire sparturile. Aici s-a evidentiat ca prezenta acestor solutii in articulatie dupa irigatie poate fi daunator cartilajului. Desi interventia poate da rezultate in ameliorarea pe termen lung a functiei articulatiei irigata cu solutii asemanatoare unei solutii saline sau unei lactoze Ringer inainte sau dupa artroscopie, in ordine, pentru a permite vizualizarea asupra, in scurt timp pacientii pot avea din post-artroscopiei manifestari ca durerea, inflamatia si afectiuni asupra mobilitatii articulatiei.

VISCOSEAL a fost dezvoltat pentru a ameliora aceste simptome si pentru a accelera recuperarea in urma interventiei de artroscopie.

Contine o inalta fractiune purificatoare specifica a acidului hyaluronic, produsa prin fermentatie bacteriana si este lipsita de proteinele animale.

Introducerea de VISCOSEAL direct prin cavitatea articulatiei va ajuta la eliminarea solutiei irigatoare care a mai ramas si la lubrifierea membranei sinoviale afectate.

 Prezentare:

1x10 ml flacon mono-uz de VISCOSEAL in ambalaj steril

A se utiliza numai la recomandarea medicului.

 Sterilitate

Flacoanele mono-uz Viscoseal sunt fiecare sterilizate prin autoclaving.Fiola este sterila, impachetata pentru a facilita utilizarea aseptica in aria chirurgicala.
Cum se administreaza Viscoseal ?

Viscoseal este introdus in zona articulara la sfarsitul operatiei artroscopice,imediat dupa finalizarea procedurii de irigare.Viscoseal poate fi administrat prin doua tehnici alternative :

  • atasarea capacului tip Luer a flaconului in orificiul deja introdus in articulatie.

Apasati flaconul pentru a introduce Viscoseal in articulatie.

sau

  • aspirati continutul flaconului intr-o seringa.Injectati Viscoseal in cavitatea articulara printr-un orificiu deja deschis in articulatie.

 Daca o zona de scurgere este plasata in articulatia operata,introduceti Viscoseal si masati articulatia pentru cateva minute inainte de deschiderea zonei de scurgere.


 

 Viscoseal accelereaza recuperarea post-artroscopica

 

Ameliorarea durerii generale

La un studiu de pacienti care au suferit artroscopie la genunchi,cei tratati cu Viscoseal au inregistrat importanta ameliorare a durerii,masurata la scara vizuala analogica ( VAS ) de 100 mm , in comparatie cu cei care au suferit procedura standard doar cu spalatura salina.Imbunatatirea s-a dovedit a fi semnificativa la o saptamana dupa operatie ( p <0.01 ) si a fost mentinuta pentru cel putin o luna.

 Ameliorarea durerii si imbunatatirea functionala

Viscoseal ofera avantaje contra anestezicelor ( bupivacaina ) cu pana la 3-6 saptamani dupa artroscopie.Intr-un studiu la intamplare, pacientii care facut artroscopie au primit 10 mL de bupivacaina 0.5 % sau Viscoseal dupa operatie.Pacientii care au primit Viscoseal au avut evident mai putina durere masurata la VAS, au avut nevoie de mai putine analgezice au au avut semnificative imbunatatiri in functionare demonstrata printr-un scor WOMAC mult mai scazut ( p 0.05 ) decat pacientii care au primit bupivacain

 Diminuarea inflamarii articulatiei

In alt studiu implicand pacienti care au suferit artroscopii, misectomii partiale si spalaturi articulare, s-a dovedit in mod evident umflarea redusa a articulatiei la pacientii care au primit Viscoseal  ( n = 20 ), in comparatie cu cei care nu au folosit medicamentul.Aceasta reducere de gravitate a umflaturii persista pana la ziua 28.

 Viscoseal reduce inflamatia post-artroscopica.

 Eficient in accelerarea recuperarii

In acelasi studiu, pacientii tratati cu Viscoseal au fost mai satisfacuti de tratamentul lor decat pacientii care au suferit artroscopia standard.Pacientii  au recunoscut eficacitatea peste o luna.De fiecare data,mai multi pacienti care folosesc Viscoseal au observat eficacitatea la gradul optim/bun decat cei care nu l-au folosit.

 Dupa artroscopie, procentajul de pacienti care au observat eficacitatea la gradul optim sau bun a fost mai mare in mediul pacientilor care folosesc Viscoseal decat in cei care nu au folosit Viscoseal.

 Viscoseal ajuta la ameliorarea durerii, reduce inflamatia si imbunatateste functionalitatea la pacientii care sunt in recuperare dupa artroscopie.

 Combaterea rapida a durerii

Un efect sinergetic a fost observat cand Viscoseal a fost administrat impreuna cu un anestezic local.

Dupa operatia artroscopica la umar,58 pacienti au primit 10 mL Viscoseal plus 10 mL bupivacaina 0.5 % sau numai 20 mL bupivacaina.Pacientii tratati cu Viscoseal au aratat o imbunatatita ameliorare a durerii.Cu adevarat,printre cei 28 de pacienti care au primit Viscoseal plus bupivacaina in urma operatiei artroscopice la umar ,29 % au decalarat ca nu au dureri la 4 ore dupa operatie in comparatie cu 0 % din grupul bupivacainic.

 Dupa artroscopie,ameliorarea a fost mai buna la pacientii care au primit Viscoseal decat la cei care nu au primit.

 Reducerea consumului de analgezice

 In acelasi studiu  , la 4 ore dupa artroscopie , pacientii care au primit Viscoseal plus bupivacaina nu au mai avut nevoie de analgezice,in timp ce toti pacientii din grupul bupivacainic au cerut anumite forme de analgezice.De asemeni,numai 11 % din pacientii tratati cu Viscoseal plus bupivacaina au avut nevoie de calmante in comparatie cu 33 % din pacienti care au primit numai bupivacaina.

 Dupa artroscopie,pacientii care au primit Viscoseal au avut nevoie de mai putine analgezice decat pacientii care au primit numai bupivacaina.

 Timp redus de sedere in spital

Pe langa faptul ca au observat durere scazuta,cei 28 pacienti care au primit Viscoseal plus bupivacaina au fost externati in jumatate din timpul necesar pentru a fi externati cei care au primit numai bupivacaina. (5.2 vs 9.6 ore ; p = 0.0001 ).

 Beneficii de durata

Pacientilor care care au fost programati sa faca artroscopie pentru osteoartrita degenerativa a genunchiului li s-a dat Viscoseal ( n = 36 ) sau tratament standard (n = 38 Beneficiul aproximativ al Viscoseal asupra durerii in timpul mersului s-a mentinut 1 an dupa artroscopie.

 Viscoseal a diminuat durerea,in timpul mersului 100 m, pentru cel putin un an dupa artroscopie.

 Pacientii din grupul Viscoseal au demonstrat semne clinice imbunatatite.

 Procentajul pacientilor care au dovedit semne la tratament ‘evident imbunatatite’ sau ‘fara reclamatii’ a fost mai mare cu Viscoseal decat la tratamentul standard.

 Siguranta

Studiile au aratat ca Viscoseal detine profilul de siguranta a tratamentului cel mai bun. Nu au existat reclamatii in legatura cu Viscoseal la studiile efecuate.

 Viscoseal asigura atat pe termen scurt cat si pe termen lung eficacitate post-artroscopica si poseda profilul de siguranta ideal.

       VISCOSEAL SE POATE FOLOSI IN ORICE TIP DE ARTROSCOPIE ATAT LA NIVELUL ARTICULATIEI GENUNCHIULUI CAT A ALTOR ARTICULATII

(indepartarea unui corp strain articulatiei, remodelarea cartilajului, menisc recusut sau scos, interventie asupra ligamentelor s.a)