Instructiuni de folosire:

Hialuronat de sodiu din fermentare 2.0%. Solutie vascoelastica pentru peritendinoase sau injectie. Steril de caldura umeda.

Compozitie:

1 ml de solutie izotona contine 20.0 mg de hialuronat de sodiu si clorura de sodiu fosfat disodic, fosfat de sodiu dihidrogen, manitol și apă pentru preparate injectabile.

Indicatii:

Pentru tratamentul durerii si mobilitatii reduse, în afecțiuni ale tendoanelor.

Contraindicatii:

Ostenil Tendon nu trebuie utilizat la pacienții cu hipersensibilitate la una dintre componentele sale.

Interactiuni:

Nu exista informatii privind incompatibilitatea Ostenil Tendon cu alte medicamente administrate pentru afectiunile tendoanelor.

Reactii adverse:

Fenomene locale secundare cum ar fi durere, senzatie de caldura, invinetire, înrosire si umflarea pot sa apara dupa tratamentul cu Ostenil Tendon.

Dozaj si administrare:

Injectati Ostenil Tendon în jurul tendonului afectat sau în teaca tendonului o dată pe săptămână, pentru un total de 2 injectii. Mai multe tendoane pot fi tratate în acelasi timp. Tratamente repetate pot fi administrate in functie de necesitati. Suprafata exterioara a continutului si Ostenil Tendonul seringa preumpluta sunt sterile, atata timp cat ambalajul steril ramane intact. Luati seringa preumpluta din ambalajul steril, deșurubați capacul Luer-Lok , atașați un ac corespunzător (de exemplu, 25 - 27 G) si asigurati prin rotirea usoara. Indepartati orice balon de aer, daca este prezent, inainte de injectare.

Masuri de precautie:

Este necesara atentia pentru pacientii cu hipersensibilitate cunoscuta la produsele medicamentoase. Precautiile generale ale peritendinoaselor si preparatelor injectabile trebuie respectate. Ostenil Tendon ar trebui instilat exact în teaca tendonului sau in jurul tendonul afectat, daca este necesar, sub imagistica de control. Evitati leziunile nervoase si injectiile in vasele de sange!

Cum nici o proba clinica nu este disponibila pe utilizarea de hialuronat de sodiu in cazul copiilor, femeilor însarcinate și celor care alapteaza, tratamentul cu Ostenil Tendon nu se recomanda in aceste cazuri. Nu folositi daca seringa pre-umplută sau blisterul steril sunt deteriorate. Orice solutie ce nu este utilizata imediat dupa deschidere trebuie aruncata. In caz contrar, sterilitatea nu mai este garantata. Pastrati intre 2 ° C si 25 ° C! A nu se utiliza dupa data de expirare indicata pe cutie! A nu se lasa la îndemana copiilor!

Caracteristici si mod de actiune:

Un tendon este o structura puternica de tesut conjunctiv fibros destinat sa transmita fortele de la muschi la os si sa reziste sarcinii in timpul contractiei musculare. Tendoanele pot fi inconjurate de structuri diferite: benzi fibroase, teci sinoviale, teci peritendon, tendon bursae. Suprasolicitarea sau stresul biomecanic inadecvat poate duce la modificari inflamatorii si / sau schimbari degenerative ale tendonului, ceea ce duce la durere si pierderea functiei. Lubrifierea tendonului ar putea reduce durerea, imbunatati functia tendonului si reduce potentialul de adeziuni. Datorita lubrifierii si a proprietatilor sale vascoelastice Ostenil Tendon ajuta la alunecarea tendonului si la procesul de reparare fiziologica. In plus, datorita sarcinii sale macromoleculare, Ostenil Tendon reduce trecerea libera de celule inflamatorii si molecule. Ostenil Tendon este o soluție transparenta, naturala si foarte purificata de hialuronat de sodiu obtinuta prin fermentare si este lipsita de proteine animale.

De asemenea, Ostenil Tendon conține manitol, un izolator al radicalilor liberi, care ajuta la stabilizarea lanturile de hialuronat de sodiu. In studiile de biocompatibilitate Ostenil Tendon s-a dovedit a fi deosebit de sigur.

Prezentare:

O seringă pre-umplută cu 40 mg/2.0 ml de Ostenil Tendon intr-un ambalaj steril.

Ostenil Tendon este un dispozitiv medical. A se utiliza doar de catre medic.