Dispozitiv medical pentru utilizare ca haemostat si adjuvant in tratamentul ulcerelor de presiune, ulcere venoase și ulcerele piciorului diabetic, leziuni cronice ale pielii si rani traumatice acute.

INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE

A nu se utilize daca produsul este desigilat.A nu se utiliza dupa data de expirare. Produsul trebuie depozitat in conditiile recomandate. Utilizati produsul imediat după deschidere.

După deschiderea blisterului, dacă numai o parte s-a utilizat, nu re-utilizati portiunile ramase pentru aplicatiile ulterioare. Aplicarea pansamentul cere procedura aseptica.

Nu folosiți dacă leziunea arata o infectie locală. In acest caz, inainte de a utiliza BIOPAD se efectueaza un tratament sistemic sau topic cu antibiotice pentru mai multe zile. Evitați aplicațiile pe leziunile excesiv exudate. Tratati anterior leziunea si curatati cu un ser fiziologic steril;curatati leziunea cu un tifon steril tamponand repetat, indepartand daca este necesar eventualul material purulent si/sau tesuturile necrotice de pe suprafata pana la marginile leziunii. Aplicati tamponul pe leziune cu o presiune mica dupa umezirea cu ser fiziologic. Folositi unul sau mai multe tampoane, daca este necesar cu scopul de a acoperi intreaga leziune. In ulcerele de presiune sa va asigurati ca tamponul este in contact total cu intreaga suprafață a leziunii.

Fixati tamponul pe leziune prin intermediul unui tifon steril sau a unui pansament non-aderent(chiar si elastic) sau utilizand un plasture. Cand este utilizat ca hemostat si daca aplicarea nu s-a efectuat in conditii aseptice, dupa hemostaza, tamponul trebuie sa fie eliminat. Atunci cand este utilizat pentru a trata ulcere, când produsul adera la leziune, nu scoateti sau detasați pentru a control starea leziunii in sine. Produsul este absorbit in timp. Leziunea trebuie sa fie controlata la fiecare 2-3 zile ( la fiecare 24 de ore in cazul dedecubitului ). In cazul in care, la controlse observa ca produsul a fost absorbit, plasati un alt tampon in patul leziunii fara a indeparta eventualele fragmente inca prezente pe leziune.

PRECAUTII

A nu se administra produsul la pacientii cu istoric familial cunoscut cu reactii anafilactice sau hipersensibilitate la colagen, atat local cat si injectabil sau la subiectii supusi terapiei de desensibilizare la produsele din carne.

CONDITII DE DEPOZITARE

Pastrati produsul in locuri uscate, ferit de razele soarelui sau surse de caldura. Produsul este non-toxic, nu isi modifica forma, nu formeaza bule de aer in cazul in care absoarbe umiditate prin urmare nu exista nici un risc de sufocare. A nu se lasa la indemana copiilor.

INDICATII DE UTILIZARE

BIOPAD este constituit din colagen heterolog nativ de TIP I , liofilizat si steril, sub forma de tampon spongios, usor adaptabil zonelor pe care se aplica.

Hemostatic local utilizat in procedurile chirurgicale generale cum ar fi chirurgia vasculara reconstructiva, chirurgie vasculara, chiurgie carotidiana, chirurgie abdominala, odontologie si primul ajutor in controlarea vaselor care sangereaza. Fara a minimaliza calitatile de hemostatic, BIOPAD nu trebuie sa inlocuiasca ligatura sau procedurile de compresie in cazul sangerarii abundente. Terapiile anticoagulante nu interactioneaza cu actiunea produsului.

Tratamentul leziunilor cutanate din divese cauze cum ar fi leziuni cu vindecare si cicatrizare intarziata, ulger diabetic sau ulcer venos, decubit. Stimuleaza procesul de vindecare al ranilor.

MOD DE AMBALARE

Cutie continand 3 tampoane sterile 5x5 cm, intr-un singur blister

CE 0373

F013 rev.12/2008